Solkraft i nästan fyra år nu – siffrorna för 2023 har släppts

Solkraft i nästan fyra år nu – siffrorna för 2023 har släppts

Solarigo Systems Ltd. har tilldelat Reka Cables Ltd. diplomet ”Renewable Solar Energy User 2023” Under 2023 producerade vi 118 MWh solel för att tillgodose våra egna behov.

Renewable solar energy user 2023 diploma

”Vi införde solkraftverk vid våra fabriker i Keuruu och Riihimäki hösten 2020, och sedan dess har vi undvikit totalt 36 ton koldioxidutsläpp”, gläder sig Anne Tillgren, produktionsdirektör på Reka Cables. Beräkningen baseras på en genomsnittlig CO2-utsläppsfaktor för elproduktion.

Konkreta åtgärder för miljön

Reka Cables har arbetat systematiskt med sina miljömål. ”Vi har lyckats minska våra egna CO2-utsläpp med cirka 80 % jämfört med 2019 (så kallade Scope 1-2-utsläpp). Vi har genomfört många åtgärder och solkraftverken är bara ett exempel”, förklarar Kari Ingalsuo, kvalitets- och hållbarhetschef på Reka Cables.

Totalt har 675 solpaneler installerats vid fabrikerna i Riihimäki och Keuruu. Reka Cables produktionsanläggningar och kontorslokaler övergick till att helt använda utsläppsfri, CO2-fri el under 2020.

”Att investera i solenergi är inte bara miljövänligt utan också ekonomiskt lönsamt, och tillsammans med CO2-fri processel är det en konkret miljöåtgärd”, säger Tillgren.

Läs mer om Solarigo:

Solarigo är ett finskt energiföretag specialiserat på storskaliga solkraftsinstallationer. Solarigo för en kontinuerlig dialog med myndigheter och politiska institutioner för att främja en hållbar samhällsutveckling ur ett solkraftsperspektiv. Solarigo är en aktiv medlem i koalitionen ”Auringosta Energiaa – Energy from the Sun”, som främjar solkraftsbyggande i Finland och agerar som en föregångare i branschen.